Mijnheer mediation

Wie is er verantwoordelijk als je pakketje kapot aankomt?

Geplaatst op

Tegenwoordig bestellen we ontzettend veel online, het maakt niet uit wat: van kleren tot planten. De koeriersdiensten moeten ervoor zorgen dat jouw pakketje opgehaald wordt bij de producent en in zijn geheel aan de deur wordt bezorgd. Wanneer je dagen, weken of zelfs maanden op een belangrijk pakketje zit te wachten is het ontzettend teleurstellend als hij kapot aankomt. Wie is er dan schuldig en wie moet er boeten? We gaan er hier dieper op in.

Pakket versturen

In de regel is het zo dat de consument nooit verantwoordelijk is voor de heenzending. Als jij bijvoorbeeld iets online bestelt en al hebt betaald – maar het pakketje is nog niet binnen – is de transactie nog niet voltooid. De producent is dan nog steeds verantwoordelijk. Laten we als voorbeeld een glazen beeldje nemen die je online hebt besteld. Glas breekt vrij snel en moet dus zorgvuldig verstuurd worden. Er mogen geen beschadigingen op het glas te zien zijn, want dan is het beeldje niet meer mooi. De winkelier stuurt het beeldje op en de koeriersdienst moet zo zorgvuldig mogelijk zorgen dat het beeldje bij jou thuis komt. Als er toch iets misgaat, moet de winkelier een oplossing bedenken.

Retouren

Wat grappig en eigenlijk heel logisch is, is dat bij een retourzending de klant opeens de verantwoordelijke wordt. De klant is niet tevreden met het product en moet hem dus terugsturen. Als het ware wordt de rol dus omgedraaid. Dit is dus wel even belangrijk om te weten als klant zijnde: je kunt wel leuk gebruikmaken van het gratis retourbeleid van de webshop, maar als het pakketje tijdens de zending kwijt raakt of beschadigd dan is de consument (a.k.a. jij) dus degene die moet boeten.

Pakket versturen

Als jij een pakketje wilt versturen naar iemand anders, is het aan jou de taak om het pakketje zo goed mogelijk te beschermen. Je kunt tegenwoordig goedkoop pakket versturen via de grootste koeriersdiensten, maar ook dan is het aan jou om te zorgen voor voldoende vulling en bescherming.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ domein.nl.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden