Mijnheer mediation

Welke dekking kan ik het beste kiezen bij een uitvaartverzekering?

Geplaatst op

Lees hier nuttige informatie over uitvaartverzekeringen. De begrafenis kosten van een eenvoudige begrafenis of crematie kost momenteel al snel 8500 euro, en niet iedereen heeft zoveel spaargeld. Weinig mensen willen nabestaanden opschepen met een rekening voor een begrafenis of crematie. Om die reden sluiten die mensen een verzekering af die de kosten voor de uitvaart dekken. Maar wat is een goede uitvaartverzekering, en welke soorten zijn er?

Drie soorten polissen

De polis die bij je past, is een polis die bij de nabestaanden past. Dit moet je jezelf realiseren als je jezelf gaat verdiepen in de begrafenis- of crematieverzekeringen. Mocht je veel jongere broers en zussen hebben en kinderen die in staat zijn om mee te denken hoe je uitvaart eruit moet komen te zien, dan zal kapitaal het beste zijn. Als jij, de polishouder, komt te overlijden komt er een geldbedrag vrij waar de nabestaanden die begrafenis of crematie van kunnen organiseren. Mochten de nabestaanden niet zo van het organiseren zijn, dan is de naturapolis het beste. De begrafenisondernemer neemt dan alles uit handen, het enige wat de nabestaanden hoeven te doen is de begrafenisondernemer te woord staan, en de enveloppen schrijven voor de rouwbrieven. De rekening van de begrafenis of crematie gaat van de begrafenisondernemer rechtstreeks naar de verzekering. Dan is er ook nog een tussenoplossing, en dat is een verzekering die dan ook in natura uitkeert, maar daar bovenop ook nog een klein geldbedrag om de uitvaart een persoonlijk iets mee te geven. Deze keuzes hangen dus af van jouw persoonlijke situatie, hoe zijn je nabestaanden als je komt te overlijden?

Lastig en onoverzichtelijk

Verzekeringspolissen, en dan vooral polissen voor begrafenis- of crematieverzekeringen zijn lastig te lezen. Gelukkig zijn hiervoor goede adviseurs die de meeste vragen wel kunnen beantwoorden. Bijvoorbeeld een veelgestelde vraag is de overlijdensrisicoverzekering, wat doet dat bij overlijden? Het antwoord is makkelijk, meestal zit zo’n levensverzekering vast aan een hypotheek. Bij overlijden lost de verzekering de hypotheek af zodat de partner van de overledene in het huis kan blijven wonen. Een overlijdensrisicoverzekering heeft niets te maken met de kosten voor een begrafenis of crematie. Tezamen met de informatie uit deze blog over de soorten uitvaartverzekeringen en met een tussenpersoon of iemand anders die kan adviseren, zul je ongetwijfeld de geschikte polis vinden waarmee je de nabestaanden kan ontlasten, zodat zij na je sterven niet voor onaangename verrassingen staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden