Mijnheer mediation

Wat zijn Petit Fours?

Geplaatst op

Petit Fours zijn hapklare decoratieve taartjes, lekker zoet. De term petit four is Frans en omvat ook hartige hapjes en andere kleine gebakjes zoals macarons en meringues. Petit four wordt vertaald als “kleine oven”.

Vandaag de dag richten we ons op glacé petit fours, wat “geglazuurd” betekent. Zie deze als kleine laagjes cake, perfect op maat gemaakt en zonder vork. Ze komen het meest voor bij bruidsdouches, babydouches, theekransjes, bruiloften en dergelijke. Klassieke petit fours worden gemaakt met delicate sponscake, dan omhuld met fondant. Ze zijn zeker mooi en heerlijk, maar de bereiding kan vervelend en ingewikkeld zijn voor de thuisbakker. Ik wilde een recept geven dat zowel voor iedereen toegankelijk was, maar toch dezelfde elegantie en sierlijke esthetiek opleverde als de sjieke varianten. Dus we kozen poundcake, vanillebotercrème, citroenwrongel en frambozenjam.

Er zijn ongeveer 1 miljard petit fours soorten en deze is onze nieuwe favoriet. Het recept is perfect voor beginners.

Hoe je Citroenbes Petit Fours kunt maken?

De crème-kaas-pond cake is ideaal om mee te beginnen. Deze heeft een ideale textuur voor petit fours. Laten we samen door het hele proces lopen. Dit doen we aan de hand van de tips van onze chef Anneke. Ze legt het hieronder even uit:

¨Maak taartbeslag: omdat de taart wordt gevuld en gekoeld, heb ik de suiker in het originele recept verminderd. Ik heb ook een beetje citroensap toegevoegd om het beslag op smaak te brengen – beide gaven een minder dichte kruimel.

Bak in een pan: Het belangrijkste onderdeel van dit hele recept is het gebruik van de juiste maat bakvorm. Gebruik een halve bakplaat van 12×17 inch. De taart zal overstromen in kleine pannen en te dun zijn in grotere pannen.

Snijd de taart in rechthoeken: als de taart afkoelt, zal hij een beetje krimpen. Wees niet bang, dat is volkomen normaal. Schil het perkament van de bodem van de taart en snijd het in 6 gelijke rechthoeken.

Snijd rechthoeken in 2 lagen: snijd elke rechthoek in tweeën. Je hebt 12 gelijkmatige rechthoeken die je tegen elkaar aanlegt om vier kleine 3 lagen “cakes” te maken.

Bereid vullingen voor: Ik heb citroenwrongel en frambozenjam gebruikt in één laag en een dikke vanillebotercrème in een andere laag. Vers, fruitig, romig en zoet! Gebruik elke confituur die je maar wilt en je kunt zelfs citroenboterroom of chocoladeboterroom gebruiken.

Laagje met vullingen: spreid de vullingen uit op elke rechthoek en breng ze vervolgens op elkaar aan.

Chillen: De lagen moeten in de koelkast worden afgekoeld voordat ze in kleine partjes worden gesneden.

Snijd in vierkantjes

Werk af met witte chocolade

Dit recept levert 48 petit fours op, maar je kunt ze kleiner snijden als je meer nodig hebt. Zolang de gelaagde taarten voldoende gekoeld zijn, is het snijden in kleine vierkantjes gemakkelijk.

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ domein.nl.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden