Mijnheer mediation

Wat zijn de voordelen van merkregistratie?

Geplaatst op

Ten eerste, een ongeregistreerd merk beschermt je alleen in het geografische gebied waar genoeg mensen je kennen van dat merk. Dat betekent dus dat je met een niet-geregistreerd merk moet bewijzen dat je merk een merk is, dat je het bezit, en dat het bekend is bij genoeg mensen in het geografische gebied waar je actief bent. Een merk registreren heeft voordelen! 

Je mediator naam beschermd

Bij een geregistreerd merk is het eerste voordeel dat je een eigendomsrecht krijgt. Dat betekent dat je merkregistratiecertificaat voldoende bewijs is dat je merk als merk wordt erkend en dat je wordt erkend als de rechtmatige eigenaar ervan. Nu kan het worden betwist, heel zelden wordt het betwist, maar nu is het aan de andere partij om te bewijzen dat je merk ofwel geen merk is, ofwel dat je het niet bezit. Een merk kan ook een dienst zijn. Bijvoorbeeld een mediator die zijn diensten aanbiedt. 

Internationaal handelen

Wanneer je een merk voor de Benelux, Europa of heel de wereld laat beschermen, dan kunnen mensen uit andere landen er niet met je merk vandoor gaan. Zo kun alleen jij profiteren van de kosten en moeite die je gestoken hebt in de conceptontwikkeling en het in de markt zetten. Er bestaan ondernemers die gratis willen meesurfen op andermans inspanningen. Voorkom dat het bij jou gebeurt.

Als je net met een geweldig idee bent gekomen en als je het nog niet hebt gelanceerd, dan is er absoluut geen andere manier om het te beschermen dan een aanvraag voor merkregistratie in te dienen.

Verschil tussen merk en patent

Een merk- en een patentregistratie verschillen van elkaar op de volgende manier: 

een merkregistratie is bijvoorbeeld een registratie voor de naam: Samsum Galaxy S en een patentregistratie gaat over de technische aspecten van de camera die in deze telefoon zit. Door deze registratie te laten doen, mag bijvoorbeeld Apple niet zomaar de naam en de technologie van deze telefoon gebruiken (niet dat ze dat eerste zouden doen, maar goed). In een patent staat de technische kennis beschreven. Met bepaalde afspraken wordt het wel mogelijk voor Apple om tegen betaling de technologie te gebruiken. Maar in vele gevallen zullen bedrijven een variatie op deze technologie willen maken, zodat het hen niets kost. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden