Mijnheer mediation

Wat zijn de voordelen van mediation?

Geplaatst op

Mediation=bemiddelen, een proces van een geleide onderhandeling, waarbij partijen proberen te onderhandelen over een oplossing van hun geschil, geholpen door een bemiddelaar. Het beslechten van geschillen door middel van mediation kan geld besparen, verlicht de belasting van de rechtbank en laat de partijen vaak in een betere gemoedstoestand achter. Er zijn nog een aantal andere belangrijke voordelen van mediation onder andere:

Voordeel 1: meer controle

Mediation vergroot de controle van beide partijen over de oplossing. Elke partij is direct betrokken bij de onderhandelingen voor een oplossing. Er kan geen schikking worden opgelegd. In de rechtbank dient men het gemaakte oordeel te accepteren, hierdoor ontstaat er vaak ontevredenheid, omdat beide partijen vaak geen keuze hebben.  

Voordeel 2: het is vertrouwelijk

Alles wat er tijdens de mediation wordt gezegd en besproken is volledig vertrouwelijk. 

Voordeel 3: het is vrijwillig

Het in de arm nemen van een bemiddelaar is niet gratis, maar je kunt er te allen tijde mee stoppen en jezelf terugtrekken. 

Voordeel 4: gemak

De bemiddeling vindt plaats op een plek die beide ‘partijen’ hebben uitgekozen. Je hoeft niet naar een rechtszaal toe te gaan. 

Voordeel 5: lagere kosten

Over het algemeen betaal je vaak veel minder dan wanneer je een zaak via de rechtbank laat lopen. De totale kosten zijn daar ook nog onvoorspelbaar. 

Voordeel 6: sneller resultaat 

Omdat mediation in een vroeg stadium van een geschil gebruikt kan worden, kan er meestal sneller een akkoord worden bereikt dan wanneer een proces via de rechter loopt. 

Voordeel 7: ondersteuning

De mediator is een onafhankelijke partij, die beide partijen ondersteunt tijdens het proces. De mediator luistert naar ieders mening en helpt de partijen er samen uit te komen. 

Voordeel 8: behoud van relaties

Of het nu gaat om een zakelijk of familiaal geschil, het behoud van relaties kan een belangrijk voordeel zijn van bemiddeling. Mediation helpt deelnemers om zich te richten op het effectief communiceren met elkaar in plaats van elkaar aan te vallen.

Mediation voor verschillende doeleinde

Mediation is in te zetten voor verschillende doeleinde. Bij scheidingen kun je een echtscheidingsmediator inzetten bijvoorbeeld mediator Hoogezand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden