Geplaatst op
Vroeger werden er verschillende computersystemen ontwikkeld. Ook software werd een uitgebreid veld aan mogelijkheden. Deze verschillen zorgde ook voor de noodzaak om bestandtypen te vertalen van het ene naar het andere. Dat leidde soms tot problemen, zoals errors en weggevallen data. Dat moest toch anders kunnen? Met de tijd ontstonden er systemen waarop een heel bedrijf kon draaien. Zo’n systeem willen we aan je voorstellen: erp. Dat staat voor enterprise resource planning. Wat is een erp systeem? Die vraag kun jij straks beantwoorden.
Alles in een
Veel ondernemers houden van het alles-in-een-concept. Dan zijn de zaken overzichtelijk. Een erp systeem heeft dat. Wat zijn de eigenschappen van dit systeem? We sommen ze even voor je op:
- Alle data in één database
- Elke afdeling kan data opvragen
- Elke afdeling heeft een eigen module, maar wel info uit dezelfde database
- Klantgegevens worden 1 keer ingevoerd, daardoor geen dubbele of ontbrekende data (zoals vaak bij aparte applicaties)
- Management kan gemakkelijk een uitdraai van de resultaten maken
- Afdelingen krijgen relevante seintjes als er een actie gedaan moet worden (inkoop krijgt bijvoorbeeld van verkoop een seintje: meer voorraad bestellen)
Efficiënt werken
Een alles-in-een-systeem maakt het gemakkelijk om efficiënter te werken. Dat komt omdat het systeem je een overzichtelijk beeld geeft van de verschillende workflows. Managers smullen van dit systeem, omdat ze gemakkelijk een uitdraai kunnen maken. Zo wordt het met een druk op de knop inzichtelijk waar op gestuurd moet worden. Elke afdeling kan een eigen module hebben, maar ze werken met data uit dezelfde database. Dan werk je dus altijd met de juiste klantinformatie.
Conclusie
Een erp systeem is een eenheid en biedt zo ook een unificerende workflow aan je bedrijf. Zo worden er minder fouten gemaakt en zul je beter kunnen communiceren. Laat je informeren door een expert en doe je voordeel met een erp systeem.