Mijnheer mediation

Wanneer heb ik een advocaat alimentatie nodig?

Geplaatst op

Het kan bijzonder gemakkelijk zijn om een advocaat alimentatie in de arm te nemen om je een te helpen je alimentatie te krijgen. Waarom dat nodig is en hoe het allemaal werkt lees je in deze blog. Ontdek wat de advocaat alimentatie voor je kan doen.

Waarom wordt alimentatie toegewezen?

De alimentatieregeling is bedoelt om een ex-partners te helpen met de kosten voor het levensonderhoud en de verzorging voor de kinderen. Er bestaat zowel partner als kinderalimentatie, deze moet je wel toegewezen krijgen. Een advocaat alimentatie kan daar aan bijdragen. De afspraken die je met je ex-partner maakt, moet je vastleggen in een echtscheidingsconvenant. Wanneer er kinderen in het spel zijn, dan is het belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden. Een advocaat helpt bij het opstellen van het ouderschapsplan waarin staat hoe het gaat lopen met de kinderalimentatie.

Partneralimentatie

Het kan voorkomen dat ex-partner een te laag inkomen heeft. Daar is de partneralimentatie voor bedoeld. Het is mogelijk dat je samen met je voormalige partner een bedrag voor de alimentatie afspreekt. Natuurlijk is het ook heel goed denkbaar dat je er samen niet uitkomt. Wanneer dit het geval is, dan komt de expertise van de alimentatie advocaat om de hoek kijken. De rechter moet dan uitspraak doen om duidelijk te krijgen wat rechtvaardig is en niet als het om de partneralimentatie gaat. Deze alimentatie is overigens geen vaste factor, want wanneer de alimentatie betalende partner geen werk meer heeft, dan zal de alimentatie aangepast worden.

Conclusie

Alimentatie is gebaseerd op afspraken of een uitspraak van de rechter. Wanneer je met je ex-partner geen overeenstemming kan bereiken over de hoogte van het alimentatiebedrag, dan is de alimentatie advocaat een uiterst bruikbare juridische expert. Laat je informeren door Omnius.nl wanneer je er samen niet uitkomt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden