In een praktijk voor mediation is het belangrijk om een sfeer te creëren, waarin te ontvangen partijen zich prettig voelen. Een neutrale omgeving draagt daar uiteraard aan bij met bijvoorbeeld een vloer in een warme kleur die voor een ruimtelijk effect zorgt. Een epoxyvloer laten leggen is een optie net als dat er mogelijkheden zijn om voor een meer comfortabele uitvoering van een gietvloer te kiezen, zoals een PU gietvloer.

Rustige sfeer met de juiste vloer

De gespreksruimte in een praktijk voor mediation vormt een basis waarin verhitte gesprekken kunnen plaatsvinden en emoties wellicht hoog oplopen. In dat kader is het van wezenlijk belang om de ruimte zo in te richten dat deze een neutrale uitstraling heeft en een rustige sfeer uitstraalt. Een gietvloer is wat dat betreft een perfecte keuze, omdat deze niet alleen naadloos is en daardoor bijdraagt aan de beleving van een open ruimte, maar ook omdat een gietvloer in alle kleuren verkrijgbaar is. Door de juiste kleurkeuze is er dan ook een rustige sfeer te realiseren in de gespreksruimte van een mediationpraktijk.

Comfort en onderhoudsvrij karakter

Het is uiteraard verder van belang dat de vloer het nodige comfort biedt en voor het gemak ook onderhoudsvrij is. Gietvloeren zijn een voorbeeld van comfortabele vloersystemen en hoeft u niet te onderhouden. Het is zelfs zo dat deze naadloze vloeren een vuilafstotende werking kennen en daardoor op een effectieve en snelle manier zijn schoon te maken. Het comfort uit zich vooral bij PU gietvloeren, want deze zijn met elastische eigenschappen uitgevoerd. Het is ook nog zo dat dit soort vloeren de warmte van de omgeving uitstralen en dat draagt uiteraard eveneens bij aan een ontspannen sfeer. Uiteraard is het aan te raden om bij de verdere inrichting van een mediationpraktijk eveneens rekening te houden met comfort, gemak en een rustige sfeer.

Pin It on Pinterest