Mijnheer mediation

Tips om na ontslag snel aan een baan te komen

Geplaatst op

Ontslagen worden is om vele redenen vervelend en de stress dat het verlies van je baan oplevert, maakt het vaak alleen maar moeilijker om een nieuwe baan te vinden. Er zijn echter een aantal maatregelen die je kunt nemen om de gevolgen van een ontslag tot een minimum te beperken en zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden. Hier zijn enkele tips over hoe je na een ontslag je zoektocht naar een nieuwe baan kunt starten.

Outplacement

Ben je ontslagen en ontzoek naar een nieuwe uitdaging? Dan kan outplacement via Van Dijk & Van Emmerik een oplossing zijn. Dit bedrijf adviseert en begeleidt je op een professionele wijze naar een nieuwe functie die bij je past. Na een intake krijg je professionele training en coaching waardoor je klaargestoomd wordt om weer de arbeidsmarkt op te gaan. Tijdens de sollicitatieprocedures word je ondersteund en met behulp van een groot netwerk wordt de kans op een baan die bij je past flink vergroot.

Verzamel aanbevelingen

Stel een lijst op met ex-collega’s of -werkgevers die wellicht bereid zullen zijn om een aanbeveling te schrijven. Als je vóór het ontslag positieve werkervaringen met andere bedrijven hebt opgedaan, vraag dan je vroegere leidinggevenden en andere collega’s om aanbevelingen voor je op te stellen. Vraag ze om aanbevelingen te geven op LinkedIn of in schriftelijke vorm, zodat je die mee kunt nemen naar sollicitatiegesprekken. Door de aandacht van werkgevers te vestigen op dit soort positieve informatie, kun je alvast een aantal van de negatieve percepties van het ontslag tegengaan.

Update je portfolio

Maak of actualiseer je portfolio als je je in een werkveld bevindt waar bijvoorbeeld rapporten, spreadsheets, PowerPoint-dia’s, subsidievoorstellen, grafische ontwerpen, websites of computerprogramma’s worden getoond. Het tonen van voorbeelden aan potentiële werkgevers laat meteen zien wat je kunt, waardoor de potentiële werkgever meteen weet wat hij aan jou heeft en de kans op een succesvolle sollicitatieprocedure vergroot.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden