Mijnheer mediation

Pakket beschadigd ontvangen: wie is verantwoordelijk?

Geplaatst op

Coronatijd is bestellen maar tijd. De webshop draaien volop. Mensen hebben veel tijd om op internet te surfen en bestellingen te doen die dan vervolgens keurig afgeleverd worden bij het huisadres. In de meeste gevallen gaat het goed. Soms is het ook zo, dat een pakket helaas beschadigd aankomt, in dat geval is het goed om te weten wie er nu werkelijk de verantwoordelijkheid draagt en dus de schade. In dit artikel nemen we met je door hoe het precies zit. 

Help mijn pakje komt beschadigd aan 

Wanneer je een pakket binnen krijgt is het lang niet altijd aan de buitenkant te zien of iets beschadigd is of niet. Ook wil het niet zeggen dat een beschadigd pakket ook een beschadigde inhoud heeft. Daarbij is het zo, dat degene die het pakket komt brengen vaak ook snel weer weg moet waardoor er ook niet veel tijd is om zaken aan de deur te controleren. Zeker met de coronavirus-perikelen is het zodat bezorgers snel weer weg zijn bij je voordeur. Sommigen zetten het pakket zelfs voor je deur, groeten je en rennen soms snel naar hun wagen. Geen tijd om goed het pakket plus inhoud te checken. 

Hoe zit het wettelijk? 

In Boek 7, Artikel 11 van het Burgerlijk wetboek lezen we:

Artikel 11

  • 1. Bij een consumentenkoop waarbij de zaak bij de koper wordt bezorgd, is de zaak voor het risico van de koper vanaf het moment dat de koper of een door hem aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de zaak heeft ontvangen.
  • 2. In geval de koper een vervoerder aanwijst en de keuze voor deze vervoerder niet door de verkoper wordt aangeboden, gaat het risico over op de koper op het moment van ontvangst van de zaak door de vervoerder.

Het komt er dus op neer dat de verkoper en vervoerder verantwoordelijk zijn totdat je het pakket in ontvangst hebt genomen (en in sommige gevallen ervoor getekend hebt) of wanneer je zelf vervoer van het pakket regelt, anders dan vervoerder die de verkoper jou aanbiedt. Als ondernemer kun je dus het beste een erg stevige product verpakking laten maken, dan heb je meer zekerheid dat zaken goed aankomen bij de klant. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden