Mijnheer mediation

Juridische tips voor een goedlopend bedrijf

Geplaatst op

Er zijn tal van dingen die je in gedachten moet houden wanneer je een goedlopend bedrijf wilt hebben. We willen je graag in deze blog een aantal juridische tips geven waarmee je bedrijf zeker beter zal gaan draaien. Lees snel met ons door de tips heen. Wanneer je nog meer tijd hebt om te lezen, lees dan ook onze andere blogs op het forum. Dan ben je helemaal op de hoogte over onderwerpen die met het recht te maken hebben.

Werk met gedegen contracten 

Wanneer je medewerkers aanneemt na een grondig HR-assessment, dan is het belangrijk dat je met gedegen contracten werkt. Daarmee bedoelen we dat de arbeidscontracten die je door de medewerkers laten ondertekenen helemaal in lijn zijn met het arbeidsrecht. Het is wel belangrijk dat je een advocaat of andere juridisch expert laat kijken naar de contracten die je wilt hanteren om te zien of er ook passages in staan die multi-interpretabel zijn en daarom juridisch niet helemaal safe. Een groot voordeel van een juridisch document is dat er maar een duidelijke interpretatie van de tekst mogelijk is, dit om te voorkomen dat medewerkers ruimte krijgen tijdens een eventueel proces om een voordeel te halen uit een schimmig verwoordde juridische clausule in het contract.

Registreer de bedrijfsnaam 

Wanneer je een bedrijf hebt, dan is het erg belangrijk dat je de bedrijfsnaam registreert zodat andere ondernemers niet deze naam ook kunnen voeren in Nederland, de Benelux, Europa of de wereld. In vele gevallen loont het om bijvoorbeeld een registratie voor Nederland of de Benelux te doen. Er valt namelijk niet te verwachten dat je concurrentie hebt van een bedrijf uit het Europese deel van Turkije bijvoorbeeld. Die mogelijkheden bestaan natuurlijk wel, en daarom is het goed om eerst goed te kijken in welke branche nu eigenlijk werkzaam bent en hoe het daar zit met buitenlandse bedrijven; of die ook in de Nederlandse markt handel drijven. 

Merknamen registreren 

Als ontwikkelaar van producten kun je meerdere merknamen voeren. Het is dan goed om een merknaam te registreren, zoals bijvoorbeeld Coca-Cola ook het merk Sprite heeft geregistreerd. Dit laatste merk voeren zij naast hun bekende cola. Op deze manier kan niet een ander bedrijf ook deze naam op de markt brengen, dit is natuurlijk voor coca-cola een groot voordeel omdat alleen zij op deze manier kan profiteren. Je merknaam registreren is dus een uitstekend idee waar je heel veel problemen mee voorkomt en daarbij de nodige winst 100% kunt pakken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden