Mijnheer mediation

Je fulltime baan combineren met kinderen

Geplaatst op

Thuis de boel netjes houden terwijl je fulltime werkt is een ding. Een dag bestaat nou eenmaal uit 24 uren, dus dat betekent dat je keuzes moet maken. Een drukke baan combineren met zorg voor je kinderen? Dat kan zeker. In deze blog worden tips gegeven hoe je dat het best kunt doen. 

Geef grenzen aan op je werk

Wil je bijvoorbeeld elke woensdagmiddag kijken bij de pianoles van je dochter? Maak dit dan bespreekbaar met je werkgever. Laat weten waarom dit belangrijk voor je is en vertel er ook gelijk bij wanneer je deze werkzaamheden gaat inhalen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die flexibel werken net zo effectief zijn.

Neem een schoonmaker

Het is belangrijk dat je keuzes gaat maken. Gemiddeld ben je 24 uur per week bezig met huishoudelijke taken, het kan dus heel veel schelen als je deze taken uitbesteed aan een schoonmaker. In die uren kun je tijd spenderen met je kinderen, partner en wat voor jezelf doen. 

Neem een bijles tutor voor je kinderen

Of je nou kinderen hebt op de basisschool of op de universiteit, en je hebt geen tijd om naast je eigen werkzaamheden je te verdiepen in de vakken van je zoon of dochter? Bekijk de opties voor (online) bijles in Amsterdam. Voor elk schoolvak, examentrainingen of scriptiehulp is er ruime keuze tussen gespecialiseerde tutors.

Een gezamenlijke agenda

Zorg dat je samen met je partner op de hoogte bent van elkaars plannen en verplichtingen die week. Hang bijvoorbeeld een kalender in de keuken waardoor je een duidelijk overzicht hebt van wie wat doet. Zo kun je bespreken of er nog een oppas geregeld moet worden of waar er eventueel nog geschoven moet worden in de agenda. Spreek een vaste dag af in de week waarop je dit soort zaken bespreekt met je partner. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden