Mijnheer mediation

Is het rendabel mijn merknaam te registreren?

Geplaatst op

Als je een nieuw product bedenkt, is het belangrijk dat je het van een merk voorziet, waardoor het intellectueel eigendom wordt. Er zijn veel voordelen van het merkenregister waar mensen naar moeten zoeken. Een van de voordelen is dat je een product gemakkelijk kunt controleren. Als je met een nieuw product in de industrie bent gekomen, moet je het ¨brandmerken¨ om ervoor te zorgen dat mensen het product niet van je stelen. Wanneer je je product hebt gebrandmerkt, zijn de beeldrechten van het product beschermd. 

Marketing

Als je het merk laat registreren bij een goed bedrijf, dan krijg je vaak ook verschillende adviezen over de marketing van je merk. Andere bedrijven kunnen ook hulp bieden bij de marketing van het merk. Een ander voordeel van het registreren van je merk is dat het altijd de verkoop verhoogt. Dit gebeurt meestal wanneer je merk wordt geregistreerd bij een populaire aanbieder. Dan stijgt de  naamsbekendheid al snel. 

Veiligheid

Zodra je merk beschermd is, kunnen concurrenten je persoonlijke productvermelding niet stelen.  Wanneer je een specifiek bedrijf kiest om te registreren, moet je zeer voorzichtig zijn, vooral als het gaat om efficiëntie. Het bedrijf moet bijvoorbeeld transparant zijn over de kosten. We raden je zeker aan om eens te gaan kijken bij: merknaam registreren. Daar vind je de kennis en kunde om je te helpen aan een gedegen registratie van de merknaam. 

Het is mogelijk om een registratie te doen voor verschillende geografische gebieden, te weten: Nederland, Europa, de Benelux of voor heel de wereld. Voor jezelf moet je even nagaan in welke landen je werkelijk actief bent en of een registratie voor een bepaalde regio wel zin heeft. Hoe meer landen de registratie bestrijkt, des te hoger het bedrag voor de registratie. Daartegenover staat dat je merk dan ook daadwerkelijk in al die landen beschermd is en dat je actie kunt ondernemen als iemand van jouw taart aan het snoepen is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ domein.nl.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden