Mijnheer mediation

Hoe een goede administratie een slechte scheiding voorkomt

Geplaatst op

Het zal je verbazen hoeveel mensen er doorgaans scheiden per jaar in Nederland. Het lijkt erop dat mensen die elkaar in deze tijd het ja woord geven, een hele grote kans hebben om uiteindelijk weer te gaan scheiden. Waar ligt precies door komt is nog onduidelijk. Er zijn waarschijnlijk wel diverse factoren die een rol spelen, maar het is en blijft een emotionele kwestie.

Het scheiden stressvol en traumatiserend in sommige gevallen. Zeker wanneer het gaat om een gezin met kinderen, is het erg belangrijk om te weten hoe je een scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je wil immers niet dat je kinderen hier al te veel emotionele hinder aan ondervinden. Hierbij speelt voorbereiding een belangrijke rol. Als je namelijk nog op goede voet  met elkaar bent, is het extra belangrijk om tot een redelijke overeenkomst te komen voor wanneer het fout zal gaan.

Digitalisering

Een van de punten waar het vaak fout gaat is de verdeling van de spullen en de verdeling van de rechten. Van wie is nu eigenlijk de bank? Wie blijft er achter met de hypotheekschuld? Wie had ook alweer zijn handtekening gezet onder dit ene contract? Al dat soort vragen komen regelmatig aan bod wanneer een scheiding in zicht komt. Het zal je verbazen hoeveel er kan worden opgelost door simpelweg een goede administratie bij te houden. Dat is tegenwoordig ook zeer eenvoudig. Er zijn diverse bedrijven die diensten aanbieden om administratieve zaken te digitaliseren. Door een digitale kopie te hebben van nagenoeg alle belangrijke documenten die voor of tijdens het huwelijk of samenwonen van kracht zijn en waren, is het veel eenvoudiger om terug te vinden wie waar recht op heeft. 

Begin op tijd

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig dat je dit idee hebt, maar op het moment dat het puntje bij paaltje komt en de scheiding lijkt en werkelijkheid te gaan worden, dan heb je er natuurlijk niets aan als je dit nog niet eerder hebt gedaan. De boodschap is dan ook dat je, zoals we in het vorige stukje al even aangeven, tijdig begint met het bijhouden van dit soort administratieve zaken. Ook het maken van de afspraken van wie welke eigendommen toebedeeld krijgt, is iets wat je liever wil regelen wanneer jullie nog op goede voet met elkaar staan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden