Mijnheer mediation

Dit moet je weten over alimentatie!

Geplaatst op

Wanneer je gaat scheiden hoef je je niet meer aan de wettelijke regels van het huwelijk te houden. Er is echter een uitzondering, namelijk de onderhoudsverplichting. Je blijft verplicht om tijdelijk financieel voor elkaar te zorgen, ook al ben je gescheiden. Dit noemen we alimentatieplicht, wanneer jij bijvoorbeeld niet genoeg inkomsten hebt, dan kan het dus zijn dat jouw ex-partner alimentatie aan jou moet betalen. In deze blog hebben we het over alimentatie en de verschillende vormen hiervan!

Erg beladen onderwerp

Vaak lopen de spanningen al gauw op, wanneer het over geld gaat. Alimentatie is dan ook een beladen onderwerp. Hier willen namelijk nog wel eens conflicten over ontstaan. De één vindt het bedrag te hoog en de ander vindt het juist te laag. Het komt dan ook voor dat de ex de alimentatie niet betaalt, door verschillende redenen. Bijvoorbeeld wanneer hij of zij  vindt dat het geld niet goed besteed wordt. Hier is gelukkig wel een oplossing voor te vinden. Zo kan je door professionals een alimentatieberekening laten maken. Op deze manier wordt er dan bepaald welk bedrag betaald moet worden en je weet zeker dat er eerlijke afspraken worden gemaakt. Er is dan ook geen discussie meer mogelijk.

Partner- en kinderalimentatie

Wanneer je samen met je ex kinderen hebt, zal er altijd kinderalimentatie betaald moeten worden. Hoe groot dit bedrag is, hangt af van verschillende factoren. Van jullie inkomens en vaste lasten, maar ook van het kindergebonden budget en de omgangsregels die jullie afspreken.

Alimentatie berekenen

Wil een indicatie krijgen van de hoogte van de alimentatie? Er zijn verschillende bedrijven en professionals. Vaak kun je bij hun wel terecht om gratis de indexering alimentatie te laten doen. Daarnaast kan je na deze indexering nagaan wat de hoogte wordt van de wettelijke indexatie.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden