Mijnheer mediation

De voordelen van online mediation

Geplaatst op

Een conflict zit in een klein hoekje. Of het nou een conflict is met je partner, je vrienden, familie of de buren, zonder oplossing zal het conflict doorgaan. Zelf kun je een conflict ook oplossen met de juiste skills. Gaat het bijvoorbeeld om een bedrijfsconflict waarbij de resultaten tegenvallen? Dan zou je een lean model kunnen toepassen om fouten te elimineren. Hierbij kan 5st3ps jou helpen. Zij geven cursussen hoe je lean kunt toepassen op de werkvloer. Als dit niet de juiste oplossing is, is een mediator gunstig: een derde, neutrale partij, die het conflict kan helpen oplossen. Wanneer het niet mogelijk is om dit in het echt te doen, is een online mediator de ideale oplossing. 

De voordelen op een rijtje:

Bemiddeling is belangrijk als een conflict stuk loopt. Wanneer twee of meerdere partijen te grote verschillen hebben en het niet eens met elkaar kunnen zijn, wordt een conflict alleen maar groter. Normaal gesproken zou je naar een mediator gaan en zitten jullie om een tafel om het conflict bloot te leggen. Helaas is dit in tijden van isolatie niet mogelijk. Online mediation is wanneer mediation volledig online wordt gevoerd, via Skype of Zoom bijvoorbeeld. Dit kan op een kleine schaal, bij geliefden, maar ook bij grote internationale bedrijven komt dit veel voor. De voordelen hiervan zijn dat de grote afstand geen rol meer speelt: een conflict tussen China en Nederland kan via de computer worden opgelost. Een ander voordeel is dat het een stuk goedkoper is. Er gaan geen reiskosten meer gebonden aan elkaar bezoeken. Een goede “E-mediator” zorgt er voor dat beide partijen aan het woord komen, wat best een uitdaging kan zijn via skype. Ook zorgt de mediator er voor dat gedachtengoed geformuleerd kunnen worden en dat wanneer de emotie te hoog oploopt, de afspraak verschuift kan worden naar een volgende dag. Dit is een stuk gemakkelijker online. Het zorgt er ook voor dat partijen hun conflicten via de e-mail kunnen noteren. Door een eigen mening op te schrijven en een dag te laten rusten, kan er veel duidelijker gecommuniceerd worden.
Online mediation heeft als nadeel dat er een “echte” interactie mist. Lichaamstaal is veel moeilijker te lezen. Toch is dit dé oplossing in tijden van isolatie of wanneer je kosten wilt verminderen.

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden