Mijnheer mediation

3 schadeposten bij letselschade waar je recht op kan hebben

Geplaatst op

Letselschade door de nalatigheid van iemand anders, een auto-ongeluk of een medische fout is een angstaanjagende en verwarrende ervaring, die een grote impact heeft op je leven. Helaas is de fout of het ongeluk niet omkeerbaar, maar je kunt wel proberen een schadeclaim te krijgen van de verzekeraar van de andere persoon of instantie. Een claim voor de schade aan medische zorg na bijvoorbeeld een ongeluk of een claim voor je materiële bezittingen, zoals een auto, zijn schadeposten waar veel mensen wel aan denken, maar voor welke ‘andere’ schadeposten bij letselschade kan je een claim indienen? 

Schadepost: reis- en vervoerskosten

Als je door het letselschade van en naar het ziekenhuis moet, kan je een gedeeltelijke vergoeding krijgen voor je rit met bijvoorbeeld de bus, de metro, de trein, de auto of een taxi. Ook parkeerkosten voor een afspraak in het ziekenhuis kunnen (deels) worden vergoed. 

Schadepost: zelfwerkzaamheid

Na een ongeval kan het zo zijn dat je tijdelijk of blijvend bepaalde ‘werkzaamheden‘ in en rondom je huis niet meer kan doen. Uiteraard moeten deze huishoudelijke taken wel worden uitgevoerd, zoals het schilderen van je woning, het behangen van de muren, werken in je tuin, de auto wassen en (laten) repareren, verhuizen of het schoonmaken van het huis. Vaak huur je dan niemand in die dit voor je kunt doen. Deze kosten kunnen flink oplopen. Je kunt hier een claim voor indienen. 

Schadepost: opvang voor de kinderen of je huisdieren

Op dagen dat je normaal gesproken thuis zou zijn, maar door het letsel bijvoorbeeld naar een revalidatiecentrum moet, zijn de kinderen of je huisdieren alleen en moet er opvang worden geregeld. Je kunt voor de kinderen een oppas inhuren of kinderopvang regelen. Deze kosten komen in aanmerking voor een vergoeding. Hetzelfde principe geldt voor je huisdier. Een hond moet bijvoorbeeld een paar keer per dag uitgelaten worden, als je niet in staat bent dit te doen of je bent op dagen dat je normaal gesproken wel thuis bent afwezig, kun je een hondenuitlaatservice inzetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ domein.nl.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden