Mijnheer mediation

3 bijzondere gevallen van vreemde rechtszaken in de Verenigde Staten

Geplaatst op

Amerika is het land dat bekend staat om een uitgebreid juridisch stelsel waarin het soms lijkt alsof iedereen elkaar maar de hele dag voor van alles aanklaagt! Omdat The Land Of The Free nogal aardig wat bijzondere voorbeelden heeft van hoe het concept van smartengeld uit de hand kan lopen, hebben we in deze blog een paar mooie voorbeelden uitgezocht.

Een broek ter waarde van $67 miljoen

Het is natuurlijk erg vervelend als je je broek naar een stomerij hebt gebracht, en je erachter komt dat wanneer je deze wil ophalen, dat deze onvindbaar is. Deze broek werd naar een verkeerd gestuurd en de eigenaar weigerde om de broek te accepteren en was van mening dat deze broek niet de zijne was. Vervolgens klaagde de man, een rechter nota bene, het kleine bedrijfje aan voor maar liefst 67 miljoen dollar. Hij was van mening dat het bedrijf niet voldeed aan haar slogan “satisfaction guaranteed”

Een veel te enge reclame

Een vrouw uit New York klaagde in 2014 de televisiezender Showtime Networks, het reclamebedrijf CBS Outdoor America, de gemeente van New York City en nog twee transportbedrijven aan. De reden was dat de dame in kwestie letselschade had opgelopen wanneer ze van de trap was gevallen als gevolg van de enge posters van de televisieserie Dexter. Uiteindelijk is de claim niet gehonoreerd, vanzelfsprekend.

Lucht voor je geld

In de Amerikaanse staat Missouri heeft een man de schokkende ontdekking gedaan dat er in zijn zakje met snoep te veel lucht zat. Hij was van mening dat er namelijk zo veel lucht in de zakjes snoep zat, dat het eigenlijk in strijd was met het consumentenrecht in de staat. De claim werd al gauw afgewimpeld toen duidelijk werd dat de aanklager eigenlijk niet duidelijk kon maken dat er een duidelijke winst zou zijn voor de snoepfabrikant

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is makkelijk om in contact te komen met ons. Stuur E-mail naar info @ mijnheer-mediation.nl.

Contactgegevens

Via info @ mijnheer-mediation.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden