Wat is een derdenverklaring NOW?

In deze blog gaan we je meer vertellen over de derdenverklaring in relatie tot de NOW-noodmaatregel. Lees snel verder!

Je stuit op de derde verklaring NOW, maar je weet niet wat dit is? in deze blog vertellen we je er meer over. Lees snel verder.

Tijdens de coronacrisis konden werkgevers een bedrag aanvragen om hun zaak te ondersteunen. Mijn name om het personeel door te betalen. Natuurlijk was er voor veel ondernemers de nodige tegenslag. Denk bijvoorbeeld aan het omzetverlies vanwege de verschillende lockdowns. In die tijd is de regeling NOW ingesteld. Dit staat voor Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Er zijn wel wat eisen verbonden met deze regeling. We nemen het een en ander met je door hierover in deze blog dus lees snel verder.

Waarom is derdenverklaring NOW belangrijk?

Het is belangrijk om te kunnen laten zien dat je met je bedrijf daadwerkelijk het nodige omzetverlies hebt gehad in de coronaperiode. Een derdenverklaring now geeft je daartoe de middelen. Zo’n verklaring is gemaakt door een externe deskundige. Deze gaat dan ook kijken hoe de financiĆ«le situatie toen was. Wanneer je een dergelijke expert zoekt, dan raden we je aan om eens nuregelen.nl te raadplegen. Ze hebben de kennis en kunde om je te helpen op dit vlak. Dat scheelt een boel puzzlewerk. Het kan soms best lastig zijn namelijk om precies te weten wat je moet doen. Ook scheelt het aanzienlijk veel tijd.

Wat moet je doen als je gebruikgemaakt hebt van de regel?

Mocht je gebruikgemaakt hebben van de NOW, dan is het belangrijk dat je een definitieve berekening hebt van je omzetverlies. Zo wordt het duidelijk hoe het voorschot staat tegenover de werkelijke verliezen. Het is belangrijk om de verschillende regels in te zien. Dat kun je doen bij het UWV. Zorg ervoor dat je aan alle verplichtingen voldoet. Vind je het het leuk om nog meer te lezen, dan raden we je zeker aan om de andere blogs op onze site te bekijken. We richten ons op een breedscala aan onderwerpen, die allemaal in meer of mindere mate gelinkt zijn aan het communicatie. Lees snel verder en doe je voordeel met de verschillende tips die we je geven via onze publicaties.

Pin It on Pinterest